Asiantuntijan DNA verkossa

Miksi tämä pitäisi ottaa vakavissaan?

Älypuhelin on yksi suurimmista mullistuksista viestinnän saralla useaan sataan vuoteen. Se on demokratisoinut viestinnän täysin. Kaikki voivat toimia omina medioinaan, kirjoittaa, kuvata jopa videoida huippuluokan materiaalia käytännössä ilman kustannuksia. Sinun ei tarvitse enää odottaa että sinusta tehdään juttuja, koska sinä voit olla se juttu. Joka päivä.

Miten alkuun?

Googlaa oma nimesi ja katso myös kuvat. Asiakkaasi tekevät jo sitä. Mitä löytyy? Löytyykö mitään? Mieti seuraavaksi asiantuntijaa, joka on tehnyt sinuun unohtumattoman vaikutuksen. Missä tapasit hänet? Miksi vaikutuit? Mitä hän teki tuolloin? Oletko vaikuttunut asiantuntijan tekemisistä televisiosta, kirjoituksesta tai jostain muusta? Miksi?

Tieto on edelleen valtaa ja sitä seurataan kiinnostuneesti. Mitä jos jakaisit verkostollesi ja katsoisit mitä tapahtuisi? Lähtökohtana tulisi olla se, että kaikki maailman tieto löytyy ilmaiseksi jo verkosta mutta miten sinun verkostosi hyötyy siitä että sinä asiantuntijana olet myös käsitellyt sitä. Mitä hyötyä siitä voisi olla sinulle? Mitä haittaa? Muista myös että jos sinä et kerro asiantuntijuudestasi, joku muu ottaa verkossa paikkasi alasi asiantuntijana.

dna-verkossa-2

Asiantuntijabrändin rakentaminen ei ole vaikeaa, se vaatii vaan aikaa.

Mielestäni tärketä kulmakiviä asiantuntijabrändin rakentamisessa ovat aitous, luottamuksen rakentaminen ja oma persoonaa. Omaa verkkopersoonaa tai työpersoonaa ei kannata rakentaa.  Aito muutos yrityksissä lähtee yritysjohdosta ja heillä on tasan kaksi vaihtoehtoa. Lähteä nyt mukaan muutokseen ja tarttua digitaalisiin viestintäkanaviin tai olla tekemättä mitään. Loppujen lopuksi menestyville yrityksille on ainoastaan yksi vaihtoehto? Johtajien tulisikin näyttää mallia.

Verkkovaikuttaminen on tekemistä ei väittämistä.

Suositeltavaa lukemista

Twiittaamisen sietämätön keveys

Twitter markkinoinnissa ja tarinankerronassa

Asiantuntijan digitaalinen vuorovaikutus

Kaikki tarvitsevat valmentajan

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *