Get It Done

Kirjoitin muutaman ajatuksen siitä miten saat enemmän aikaan vähemmällä.

Puoliksi tehty ei ole tehty

Puoliksi tehty tuote sitoo resursseja eikä tuota arvoa eikä säästä rahaa. Kaikki asiat jotka ovat “vaiheessa” maksavat rahaa ja energiaa ilman että ne tuottavat mitään.

Tee kerralla oikein

Kun teet tai huomaat virheen korjaa se samantein. Lopeta kaikki muu ja korjaa se. Asian korjaaminen myöhemmin voi viedä kaksikymmentä kertaa enemmän aikaa kun heti korjaaminen.

Multitaskaus tyhmentää

Tekemällä kahta tehtävää kerralla hidastaa ja tekee sinut huonommaksi molemmissa tehtävissä. Älä multitaskaa. Jos kuvittelet että se ei koske sinua. Olet väärässä.

Älä haudo

Kun olet saanut oman työsi tehtyä, välitä se samantien eteenpäin.

Liika työnteko teettää lisää työtä

Pitkien päivien tekeminen ei auta sinua saamaan enemmän valmista, se auttaa saamaan vähemmän aikaan. Liika työnteko aiheuttaa väsymystä mikä puolestaan aiheuttaa virheitä mikä puolestaan aiheuttaa lisää työtä niitä korjatessa.

Älä ole kohtuuton

Haastavat tavoitteet motivoivat, mutta mahdottomat masentavat.

Ei sankareille

Jos tarvitset sankarin saadaksesi projektin valmiiksi sinulla on ongelma. Kun tiimi joutuu sankaritekoihin suunnittelu on pettänyt. Muista 20 mailin marssi.

Ei älyttömiä ohjeistuksia

Jokainen ohjeistus joka tuntuu typerältä luultavasti on sitä. Typerät lomakkeet, palaverit, hyväksynnät ovat juuri niitä typeriä. Jos et mitenkään voi välttää näitä yritä päästä niissä mahdollisimman vähällä. Oikaisu ei ole kiellettyä.

Ei kusipäitä

Älä ole kusipää äläkä suvaitse sellaista käytöstä. Jokainen joka aiheuttaa kaaosta, aiheuttaa pelkoa tai uhkaa  tai painaa muita ihmisiä alas pitää pysäyttää siihen paikkaan. Negatiivisuus vie lisäksi energiaa tekemiseltä.

Etsi flowta

Etsi sujuvin, kaikkein huolettomin tapa saada asioita valmiiksi. Scrum on hyvä tapa löytää koko tiimille yhteinen flow.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *