Mittaa, mitä teet työksesi.

Pidän itseäni melko tehokkaana työssäni ja lisäksi koulutan ajanhallinnasta. Tehot siis pitäisi olla kohdallaan? Teetin itselläni julman ihmiskokeen.  Olen pitänyt tämän syksyn kirjaa töistäni (viimeiset 60 päivää) ja nyt olisi analyysin aika. Teinkö asioita, josta minulle maksetaan?

Tulkinta

  • Analyysijakson aikana työskentelin 435 tuntia.
  • Koulutuksia ja valmennuksia minulla oli  yhteensä 35 kpl:ta ja niihin käytin työaikaa 87,5h (20% kokonaistyöajasta). Lisäksi käytin näiden suunnitteluun 21h, joka on 5% työajasta. Workshopeja oli 18h eli 4% Yhteensä 29% olin siis päätyössäni.
  • Kirjoittamista (raportit, suunnitelmat, etc) oli yhteensä 101h, joka on 23%. Hyvä tämäkin.
  • Lähetän mielestäni todella vähän sähköposteja. Data kertoi kuitenkin että lähetin sähköposteja 210  ja viiden minuutin säännöllä siihen meni aikaa 17h, joka on 4% työajasta. Vastaanotin 1050 sähköpostia, ja jos käsittelin jokaista 2 minuuttia käytin 17h (8%) työajastani maileihin. Tämä on mielestäni edelleen liikaa.
  • Työmatkoilla olin yhteensä 36,25h eli 8% työajasta. Tässäkin olisi parantamisen varaa. Pyrin aina järjestämään siten, että voin matkustaa siten että voin kirjoittaa tai tehdä töitä samalla.
  • Sisäiset palaverit 14h ja 3% työajasta. Palaverin olen määrittänyt vähintään 3 hengen tapaamisen. En ole kovin hanakka istumaan palavereissa, muutenkaan. Tällä periodilla kieltäydyin aktiivisesti kokouksista jossa ei ollut agendaa. Yritin itse miettiä vahvasti tarvitaanko kokousta ollenkaan. Tällä periodilla en itse kutsunut yhtään kokousta koolle. Sain järjestettyä asiat muilla tavoin.
  • Puhelimessa olin 7h (2%). Minut tuntevat tietävät, että en juuri vastaa puhelimeen, koska se keskeyttää liikaa työtäni. Silti puhun yhden kokonaisen päivän puhelimessa. Järkyttävää!
  • Mitä muuta sitten teen? 84,25h meni  asiakastapaamisisa, työntekoa yhden kollegan kanssa, paikasta toiseen siirtymistä, metatyötä, sähläämistä, tappeluja järjestelmien kanssa tms. 20% työajasta.

Onko joku harrastanut samanlaista työelämähakkerointia? Mitä sinä teet työksesi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *