Motivaatio 2016

Sä pystyt siihen. You can do it!

Sinun tarvitsee vain uskoa kykyysi saavuttaa tavoitteesi ja pystyt siihen. Luota itseesi, saavuta, onnistu, usko, saavuta… niin onnistut. Täysrähinä päälle ja fist-pumpit päälle.

Paitsi että ei.

En usko, että kenestä tahansa voi tulla mitä tahansa ja missä tahansa. Uskon, että kaikissa on jotain missä voi olla todella hyvä. Se pitää vaan löytää. Itse.

Ihmistä ei voi oikeastaan motivoida. On hienoa kuunnella motivaatiopuheenvuoroja ja saada niistä hetkellistä motivaatiota, mutta motivaatio lähtee aina yksilöllisistä syistä. Mutta mikäli et itse tee muutosta, mikään ei muutu.

Ihmisiä voi inspiroida ja tulla itse inspiroiduksi.

Inspiraatio on kuitenkin kuin maito, se happanee nopeasti. Tämän jälkeen jää vielä itse työ, mikä pitää tehdä, jotta saavutat tavoitteesi. Liian pitkään meille on uskoteltu, että me tarvitsemme lisää motivaatiota. Jos meillä ei ole motivaatiota päästä tavoitteisiimme, ajaa itseämme kohti menestystä tai ajatella eri tavalla mietimme että meissä on varmasti jotain vikana. Ajattelemme olevamme jotenkin laiskoja tai että meillä olisi huono asenne. Minussa (tai sinussa) ei ole mitään vikaa. Me ihmiset emme vain  voi toimia jatkuvasti korkeimmalla mahdollisella motivaation tasolla. Tämä on fakta.

Olen itsekin osasyyllinen motivaatio-puheen ylläpitämiseen, koska olen puhunut paljon motivaation merkityksestä työelämässä. Uskon, että joku on saattanut myös inspiroitua, mutta muutos pitää tehdä ihan itse.

Ja tässä tullaan siihen vaikeimpaan kysymykseen – Miten minä muutan itseäni? Miten minä muutun vuoteen 2017? Miten sinä muutut? Päätän blogivuoteni hienon ajattelijan Wilfred Trotterin lainaukseen, joka summaa ihmisyydestä jotain todella ainutlaatuista.

“JOS TARKKAILEMME ITSEÄMME REHELLISESTI, HAVAITSEMME ETTÄ OLEMME RYHTYNEET VASTUSTAMAAN UUTTA AJATUSTA JO ENNEN KUIN SE ON EDES EHDITTY SAADA SANOTUKSI” – WILFRED TROTTER”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *