Näkemiin Kuopio, hyvää huomenta Helsinki.

You Can Do It! Sinä pystyt siihen! Sinun tarvitsee vain USKOA kykyysi SAAVUTTAA se ja tulet ONNISTUMAAN. USKO, SAAVUTA. ONNISTU!…USKO, SAAVUTA, ONNISTU! Täysrähinä päällä ja Fist-pumps around!!!!

Paitsi että, motivaatio ei toimi näin. Ihmisiä voi inspiroida ja tulla itse inspiroiduksi. Mutta mikäli et itse tee muutosta, mikään ei muutu. Inspiraatio on kuin maito, se happanee nopeasti. Tämän jälkeen jää vielä itse työ, mikä pitää tehdä, jotta saavutat tavoitteesi. Liian pitkään meille on uskoteltu, että me tarvitsemme lisää motivaatiota. Jos meillä ei ole motivaatiota päästä tavoitteisiimme, ajaa itseämme kohti menestystä tai ajatella eri tavalla mietimme että meissä on varmasti jotain vikana. Ajattelemme olevamme jotenkin laiskoja tai että meillä olisi huono asenne. Minussa (tai sinussa) ei ole mitään vikaa. Me ihmiset emme vain  voi toimia jatkuvasti korkeimmalla mahdollisella motivaation tasolla. Tämä on fakta.

Olen itsekin osasyyllinen motivaatio-puheen ylläpitämiseen, koska olen puhunut paljon motivaation merkityksestä työelämässä. Uskon, että joku on saattanut myös inspiroitua, mutta muutos pitää tehdä ihan itse. Ja tässä tullaan siihen vaikeimpaan kysymykseen – Miten minä muutan itseäni?

“Jos tarkkailemme itseämme rehellisesti, havaitsemme että olemme ryhtyneet vastustamaan uutta ajatusta jo ennen kuin se on edes ehditty saada sanotuksi” – Wilfred Trotter

Onko ainoa pysyvä asia muutos?

Tätä olemme jauhanneet kaikki jo pitkään. Työ muuttuu, johtajuus muuttuu, bisnes muuttuu. Jopa itse ”muutos” muuttuu.  Puhutaan muutosjohtamisesta, kun valmennetaan johtajia ja esimiehiä, self-helpistä tai life-coachingista niiden  yksilöiden kohdalla,jotka haluavat muuttaa liikunta- tai ruokailutapojaan ja maailmaa muutetaan yritysten ja valveutuneiden organisaatioiden tai aktivistien kohdalla.  Ehkä se on tottakin. Mutta mitä sitten? Jos muutos lähtee aina itsestä. Kuinka usein olet itse muuttanut jotain?

Olin itse jämähtänyt paikoilleni. En vain halunnut sanoa sitä ääneen. Kaikki, jotka tuntevat minut henkilökohtaisesti tietävät, kuinka vastustan “näin tämä on aina tehty”-ajattelua. Ja nyt minusta oli itse tullut sellainen. Vaikeaksi asian tekee myös se, että olen itse puhunut melkein neljä vuotta työn muutoksesta, sparrannut johtajia ja esimiehiä viemään muutosta eteenpäin ja jopa puskenut heitä epämukavuusalueelle (koska sitähän se muutos on). Itse en ollut kuitenkaan tehnyt minkäänlaista muutosta kolmeen ja puoleen vuoteen omassa työssäni.

Olen sitä mieltä, että oppiakseni uutta matkan on jatkuttava (jep sana “matka” ei ole lempisanani, mutta en muutakaan keksinyt). Muutos ei tunnu hyvältä. Se tuntuu kuin osa minuudesta repäistäisiin julmasti irti. Silti tiedän, että tämä muutos on tehtävä nyt. On sanottu, että on  aina kaksi polkua mistä voi valita ja nyt valitsin tämän. Kiitos kaikille rakkaille ystäville Kuopiossa. Tämä on ollut elämäni hienointa aikaa.

Venäläinen kirjailija ja ajattelija Leo Tolstoi on sanonut että: “Kaikki haluavat muuttaa maailmaa, mutta kukaan ei halua muuttaa itseään”.  Päätin, että on nyt on aika ryhtyä kokeilemaan pitääkö lause paikkansa. Katsotaan mitä siitä seuraa.

Näkemiin Kuopio, hyvää huomenta Helsinki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *