Normipäivä duunissa?

On aamu.

Sait eilen tehtävän pomoltasi. Hän on antanut vuoden tärkeimmän konferenssin suunnittelun sinulle. Onnistuessasi tässä, saatat saada seuraavalla ylennyskierroksella ylennyksen. Olet perunut kaksi kokousta tältä päivältä, koska et halua minkään estää tänään onnistumistasi. Heräät hyvillä mielin ja lähdet tarmoa puhkuen ajoissa töihin, jätät jopa aamupalan väliin. Kävellessäsi autoon saat loistavan idean konferenssin pääpuhujaksi, ja voit rakentaa tämän idean ympärille koko tapahtuman. Tänään kaikki rullaa ja olet lisäksi innoissasi.

 

Auto.

iPhonesi piippaa saapuneen mailin kunniaksi. Piip. Seuraavissa valoissa luet mailin, koska se jäi vaivaamaan mieltäsi. Kollegasi tarvitsee mielipidettäsi yhteen tekstiin. Ajattelet, että voisit vastata siihen iltapäivällä, joten vastaat nopeasti että annat kommenttisi iltapäivällä (tiedät että sähköposteihin ei muutenkaan tarvitse vastata heti). Keskittymisesi herpaantuu, kun takana oleva auto soittaa torvea jo toistamiseen. Katsot harmistuneena takapeiliin ja kiihdytät bemarisi valoista. Samalla kun jatkat matkaa, mieleesi tulee se tosiasia, että maileja oli kertynyt aikatavalla inboxiisi yön aikana (iPhonesi punaiset pallukat kertovat sen sinulle). Onkohan se jotakin tärkeää?

 

Tietyö.

Joudut navigoimaan uutta kautta töihin ja matkasi pidentyy 20 minuuttia. Olet työhuoneesi ovella 8:30 ja omasta aikataulustasi noin puoli tuntia myöhässä. He ovat keittäneet aamukahvit ja ostaneet pullat Maikin uuden asiakkaan kunniaksi. Ajattelet, että olisi tökeröä kieltäytyä ja ajattelet että voisi olla hyväkin rauhoittua ennen työpäivän alkua. Kahvihetki oli hyvä ajatus. Keskustelitte kuinka Maikki oli saanut hyvän tarjouksen läpi ja silloin mieleesi ponnahti ajatus, että mitenköhän yhden oman tarjouksen kanssa olikaan edetty. Se pitääkin selvittää heti. Pääset vihdoin työhuoneeseesi 9:15. Alat tarkistamaan sitä tärkeää  tarjousta ja toteat että sitä kannattaa seurata ainakin sähköpostilla. Teet hyvän mailin ja lähetät asiakkaalle. Siinä meni hiukan pidempään kuin kuvittelit, mutta oli sen arvoista. Send. Seuraavassa sekunnissa asiakkaaltasi tulee automaattinen vastaus: “Olen lomalla, enkä lue postejani loman aikana”. Voi prkl. Kello on jo  vähän vajaa kymmenen. Ajattelet tsekata kaikki mailit pois alta, kun niitä oli kuitenkin sen verran. Teet kovasti töitä ja siivoat ankarasti inboxiasi. Laitat myös muutaman oman mailin sekaan, että näyttää siltä että olet aktiivisesti vaikuttamassa uuteen markkinointi-ilmeeseen. Jes! Sait kaiken tehtyä. Kello on tosin melkein 11. Mahasi sanoo Murr. Nälkäkö tässä vaivaa jo nyt? Miksi ihmeessä? Ai niin, et syönyt aamupalaa. Mietit, että olisit voinut ostaa eilen niitä proteiinipatukoita töihin kaupasta. Ajattelit kirjata tämän ylös kauppalistaan. Lähtisikö joku mukaan syömään voisit samalla sparrata ideaasi lounaalla? Maikki ja Pena lähtisivät mukaan, jos keskustan Nepalilainen, josta saa nakkeja kelpaa. No kelpaahan se.

 

Menette yhdessä Maikin autolla, ja etsitte noin 10 minuuttia parkkipaikkaa. Kello on 11:45 kun saavutte Nakki-Nepalilaiseen. Mietit, miksi ihmeessä täältä saa nakkeja. Saatte ruoan klo 12:00 ja alatte syömään. Annat kohteliaasti Maikin hehkuttaa vielä uutta caseaan, missä kuunneltavaa riittää (Maikki on kova lörpöttelemään). Otatte vielä jälkiruokakahvit ja Maikki edelleen kertoo casesta. Ajattelit tsekata mailit iPhonestasi. 17 uutta viestiä? Mitä? Tsekkaat ne nopeasti läpi ja toteat että ne ylimääräiset mailit jotka laitoit ja kommentoit uutta ilmettä olivatkin laukaisseet oikean mailipyörremyrskyn. Olit kiireessä katsonut versiota numero 3.1 ja nykyinen kommentoitava oli jo 3.3. Juuri kun olet korjaamassa tilannetta Maikki hermostuu, koska selvästikään et kuuntele häntä. Nyt sinua harmittaa tuplasti, mutta nielet pettymyksesi ja maksat lounaslaskun kaikille. Maikki silti jurputtaa, että lounaalla ei kannattaisi tehdä töitä. No, saitpahan viestit hoidettua. Vai saitko?

 

Takaisin duunissa. Kello on 13:10 ja markkinointiassistenttinne tulee huoneeseesi ja kysyy mikä sinua vaivaa. Pahoittelet virhettäsi ja lupaudut katsomaan hänen kanssaa sitä OIKEAA versiota. Mietit, eikö noita tiedostoja voisi jotenkin nimetä paremmin. Et kuitenkaan sano sitä ääneen. Käytät aikaa noin puoli tuntia ja kehut ilmettä, vaikket erityisemmin pidä tästäkään. Mutta menköön. Kello on melkein kaksi ja Pena huutaa kahviosta, että nyt sitä kahvia sitten olisi. Mitä kahvia? No ehkä voisin sparrata ideaani nyt. Eli kahville. Aloitat heti ponnekkaasti että sinulla on uusi idea, haluaisiko joku kuulla sen. Pena alkaa heti lukemaan mailejaan, mutta Maikki sanoi että kerro vaan (hän on ilmeisesti jo leppynyt). Esität idean ja Maikki periaatteessa pitää ideastasi, mutta sanoo että tuohon ajankohtaan osuu vaan kaksi muutakin tapahtumaa. Yrität perustella ideaa hyvällä puhujalla, jonka nimeä et enää muista. Maikki summeeraa: Hyvä idea, väärä ajankohta. Sinua harmittaa, koska ajankohta ei ole sinun päätettävissä. No, päätät laittaa mailin pomollesi että sinulla on idea, mutta ajankohta on huono.

 

Kello on 15:00. Et selvästikään voi jatkaa idean kehittelyä ennenkuin päivämäärä muuttuu. Olet paiskinut kovasti hommia tänään, joten otat uusimman kauppalehden ja tsekkaat sen läpi. Pomosi vastaa sinulle 15:50, että ok. siirretään vaan, mihin siirretään. Jes. Alat selaamaan kalenteriasi ja alueen kaikkia tapahtumakalentereita missä nopeasti menee puolitoista tuntia. Löydät omasta mielestäsi oikean ja hyvän paikan. Ilmoitat tästä n. 17:30 pomollesi maililla, mutta hänhän on jo kotona. No sillehän ei voi mitään. Lähdet ajelemaan kotiin ja juuri kun pääset kotiin, iPhone piippaa uljaasti ja se on pomosi. Hänelle ei kyseinen aika käy. Olet aika masentunut tässä vaiheessa. Alat katsomaan kotona sopivia aikoja seminaarille ja päätät katsoa vielä alkuperäisen tapahtuman päällekkyyden. Maikki muisti vääriin, ja siinä ei ollut mitään päällekkäisyyttä. Voi prkl. Mökötät illan kotona, ja päätät selvittää tämän heti aamulla. Perhe ei tietenkään pidä siitä että mökötät. Nukut lisäksi todella huonosti.

 

Seuraava aamu. Menet töihin ja näet Maikin ja pomosi hyvällä tuulella aamukahvilla ja pomosi ilmoittaa että Maikki oli kehittänyt hyvän idean seminaarille ja etenette nyt sillä ja saat auttaa Maikkia järjestelyissä, koska sillä on nyt hyvä flow päällä. Samalla pomosi kysyy, miten omat työt ovat edistyneet. Mitkä OMAT? HÄ?

 

Kuullostaako tutulta tarinalta? Aikaa ja omaa ajatteluaan voi todellakin hallita. Siihen päälle vielä aimo annos uusia työtapoja, niin tämäkin tarina olisi saanut hyvin erilaisen lopun.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *