eOppiva 2018

Vuosi 2018 on täällä. Vuosi jolloin valtion työntekijät tulevat saamaan oman digitaalisen oppimisen ympäristön.

Mitä olen oppinut?

Tullessani projektiin huhtikuun viimeisillä päivillä tiesin ja ymmärsin hyvin vähän miten hallinto toimii. En väitä että ymmärrän sitä nytkään sen syvällisemmin, mutta sen tiedän että hallinto on täynnä mahtavia ja fiksuja ihmisiä. Monet ovat auttaneet minua ja yhteistä projektiamme eteenpäin. Olen kysynyt apua ja sitä totisesti olen saanut. Siitä olen myös hyvin kiitollinen. Emme olisi näin pitkällä yksin.

 

Media

Jo tullessani vetämään projektia ajattelin että siihen pitää saada vahva viestinnällinen jopa mediamainen ote. Nyt kahdeksan kuukauden jälkeen uskon että valinta oli oikea. Yritämme dokumentoida tekemistämme lyhyeen viikottaiseen vlogiin, lisäksi julkaisemme sivustolla jatkuvasti blogeja hankkeeseen ja oppimiseen liittyen. Syvempiä keskusteluja varten kokeilemme kevään aikana myös podcasteja. Kaikki varteenotettavat sosiaalisen median kanavat on myös otettu käyttöön. Ajattelen, että jokainen saa löytää meidät sieltä mistä haluavat. Mielestäni ei ole nykypäivää hillota tietoa pelkästään introihin tai sähköposteihin. Toki ne sieltäkin tulee löytyä.

 

Verkosto

Tavoitteena on myös rakentaa verkosto, jossa asiantuntijat ja oppijat voivat kätevästi käydä keskusteluja. Hankkeen aikana järjestetään erilaisia tapahtumia, mutta myös reaaliaikainen keskustelu ja spontaanit kohtaamiset ovat toivottavia. Uskon vakaasti että jos saamme edes osan hiljaisesta tiedosta avoimeen keskusteluun siitä hyötyy koko hallinnon osaaminen.

 

Kun yksi opettaa, kaksi oppii

Tieteiskirjailija Robert Heinlein on sanonut että kun yksi opettaa kaksi oppii. Tätä ideologiaa haluan tuoda myös eOppivaan. Kun opettaa asiaa toiselle, samalla myös itse oppii. Uskon vakaasti että tulevaisuudessa erilaisia oppimissisältöjä voivat tuottaa kaikki muutkin kuin kouluttajat ja valmentajat. Yli 70.000 ihmisen osaajaverkostossa todellakin on voimaa.

 

Projektointi

eOppivan sisällöntuotanto on aina projekti. Käytämme siinä paljon erilaisia projektointityökaluja. Erilaiset templaatit, deadlinet, slack-kanava ja kalenteri tulevat tutuksi tiimimme lisäksi myös kouluttajille ja muille asianosaisille. Mielestäni on tärkeää että projektit valmistuvat sovitusti ja se on selkeää ja läpinäkyvää koko projektille. Mikäli jostain syystä jokin myöhästyy on hyvin mahdollista että koko projekti lykkääntyy. Hyödynnämme lean-ajattelua ja varsinkin first in- first out-mallia omassa prosessissamme.

 

Julkaisu

Päivä, jolloin palvelu julkistetaan on 15.3. Julkistamistilaisuuteen voi ilmoittautua täällä ja tapahtuma myös streamataan. Palvelu julkaistaan maaliskuussa sellaisena kuin se siinä vaiheessa on. Jatkuvassa betassa eläminen on nykypäivää. Tapahtuma pidetään kuitenkin elokuvateatterissa. Itsekin ajattelin laittaa ensi-iltavarustuksen päälle. On tärkeä juhlia pieniäkin onnistumisia ja tämä julkaisu on yksi niistä.

Vuosi 2018 on täällä ja nyt tämä vasta oikeasti alkaa. Tervetuloa mukaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *