Alkemia

Positiivinen ajattelutapa näyttää auttavan parantamaan aivojen suoritusta. Postiivinen ajattelutapa auttaa myös ideoiden synnyttämisessä. Kirjoitin ideoista aiemmin blogiini. Innovatiivisilla yksilöillä on sanottu olevan tietty tyyli ajatella ja rikkomalla heidän ajatusprosessin osiin lähes jokainen voi käyttää tätä mallia parempiin oivalluksiin. Ja monella ideat syntyvät positiivisen ajattelun myötävaikutuksena.

 Miksi kukaan järkevä ihminen sitten ajattelisi negatiivisesti?

Negatiivisuus on helppoa

Negatiivinen ajattelutapa on helpompaa ja osittain jopa hauskempaa kuin positiivinen ajattelutapa. Siksi pidämme negailusta. “ Ei tule onnistumaan”. “On yritetty ennenkin”. “Voithan sä yrittää”. “Mitä sä kuvittelet itsestäsi?”.

Negailu tavallaan toimiikin. Negatiivinen ajattelutapa tuntuu järkevältä ja realistiselta. Eipähän tule ainakaan mokattua. Se saattaa lievittää ongelmiamme ja helpottaa häpeäämmekin. Evolutionäärisesta näkökulmasta negatiivinen ajattelutapa on ollut tärkeää ihmiselle. Se suojasi meitä sapelihammastiikeriltä ja myrkyllisiltä (uusilta) marjoilta. (toim. huom. emme eläneet samaan aikaan sapelihammastiikerien kanssa, mutta se nyt on jäänyt vähän omaksi mielikuvaksi). Toisin sanoen kun olimme negatiivisia ja epäileviä jäimme henkiin. Negatiivisuus myös laskee odotuksiamme. Se helpottaa elämäämme.

Positiivisuus on raskasta

Positiivinen ajattelu puolestaan vaatii energiaa. Se vaatii uskoa tulevaan jota välttämättä ei vielä ole.  Positiivisuus ei tietenkään auta onnistumaan kaikessa, mutta sen on näytetty eri yhteyksissä parantavan suoritusta enemmän kuin negatiivinen ajattelu.

Positiivinen ajattelu vaatii energiaa mennä läpi harmaan kiven. Jos ympäristössäsi sattuu olemaan paljon ”negailjoita” se vaatii vielä paljon enemmän energiaa. Se vaikeuttaakin työtä ennestään.  Toisaalta itse olen ottanut sen näkökulman että olen itse vastuussa siitä minkä annan itseeni vaikuttaa lähes olosuhteisiin katsomatta.

Positiiviset ihmiset ovat  taikureita  ja unelmien jongleeraajia. Positiivisuus on alkemiaa, joka luo tyhjästä jaloja  ideoita myös pessimistien avuksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *