Värit

Kävelin tänään suosikkireittiäni pitkin. Ihailin puiden kauniita värejä auringonpaisteessa. Samalla ihmettelin miksi syksy ei yleensä näytä näin kauniilta. Sitten ymmärsin jotain. Harvoin, jos koskaan aurinko paistaa lokakuussa näin kauniisti. Yleensä tähän aikaan vuodesta on pilvistä ja sateista ja kaikki näyttää harmaalta.

Eikö tunnukin omituiselta että maalaamme talojamme yhä uudelleen samalla värillä? Käytämme paljon aikaa siihen, että saisimme kaiken näyttämään siltä miltä ennenkin. Mitä tapahtuu jos emme tee sitä? Ajan kuluessa värit alkavat haalistumaan ja muuttumaan harmaaksi.  Kaikki rapautuu ja ruostuu ajan kuluessa.

Tätä samaa rapautumista tapahtuu myös organisaatioissa ajan myötä. Organisaatioissa on satoja elementtejä kuten asiakassuhteet, työntekijät, toimintatavat ja teknologia, jotka ruostuvat. Aika ruostuttaa myös sitä miten lähestyt markkinointia, myyntiä, mitä lisäarvoa tuot toimialalle ja kulttuurille organisaation sisällä.

Tämä kaikki tarvitsee uutta maalikerrosta ja täsmennystä. Jatkuvasti. Olisiko jälleen aika maalata strategian värit organisaatiosi ylle? Kirkastaa suunta ja näyttää valoa kohti tulevaisuutta?

Muista tämä sillä ruoste ei lepää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *