Kesken

Ennakoitavassa maailmassa täydellinen ihminen ei tee virhettä. Hän tekee oikeita ratkaisuja erilaisiin tarpeisiin. Hän tietää mitä pitää saavuttaa, hän tekee suunnitelman, hän budjetoi, hän tekee täydellisen toteutuksen ja aloittaa alusta. Näin helppoa se on.

Todellisuudessa ei ole mahdollista suunnitella elämää kovinkaan tarkasti tai edes odottaa että elämä menee sinne päinkään. Pelkästään tämän yrittäminen saattaa aiheuttaa paljon harmia. Jos kuvittelemme että elämä menee kuin elokuvissa tai instagramissa (missä kaikki on kontrolloitua) olemme todella kuutamolla.

Istut jälleen yhdessä kokouksessa. Mietitte ongelmaan ratkaisua. Olet istunut koko palaverin hiljaa mutta sen lopuksi kerrot briljantin ratkaisun ongelmaan. Pomosi kehuu sinut ja kaikki taputtavat sinulle. Mieletöntä? Olisihan se, mutta käytännössä se ei ikinä mene juuri niin.

Paremmin toimiva skenaario voisi olla seuraavanlainen; Jaat heti ensimmäisiä ajatuksiasi koko tiimille. Jos on jo jotain näytettävää, näytät ja pohditte asiaa ääneen. Annat ideasi jalostettavaksi. Ei haittaa vaikka idea ei ole (vielä) täydellinen.

Jaa idea, proto, tuote, käsikirjoitus, blogi hyvissä ajoin ENNEN kuin se on valmis. Koska eihän se oikeasti ole ikinä valmis. Valmis tarkoittaisi sitä että tiedät sen olevan hyvä ja toimivan. Sitähän SINÄ et voi koskaan tietää. Ensimmäisen pyörän keksinyt ihminen ei ikinä kuvitellut että siitä saattaa muodostua vaikka uusin Tesla. Jos jaat keskeneräistä ideaa, tarkoitus ei ole saada hirveästi kritiikkiä niskaasi vaan kehittää ideaasi. Testaa ensi viikolla mitä seuraa jos jaat kesken olevaa ideaa. Mikä on pahinta mitä voi tapahtua? Kokeile.

Ymmärrä että idea on kesken ja tulee aina olemaankin. Uskalla epäonnistua matkalla onnistumiseen. Tee se yrittämällä olla parempi kuin riittävän hyvä.

Jos olemme rehellisiä itsellemme, myös me olemme kesken. Ja jos emme ole, olemme todella menettäneet jotakin arvokasta.

Suunnittele vähemmän –> Jaa enemmän –>Tee –> Mittaa tuloksia –> Korjaa –> Tee uudelleen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *