Tavoite

Kuuntelin Jari Sarasvuon podcastia. Sieltä nousi erittäin mielenkiintoinen fraasi esiin: ”strategian pitää näkyä kalenterista”. Mikäli strategia ei näy mitenkään ajankäytössä se luultavasti on joko liian vaikea konkretisoida tai sitä ei yksinkertaisesti toteuteta. Sama mielestäni pätee tavoitteisiin.

Tavoitteet ovat hankalia

Tavoitteita voi olla monenlaisia kuten yrityksen tavoite, tiimin tavoite, markkinaosuus, henkilökohtainen uratavoite tai vaikkapa liikunta/ravitsemustavoite. Jos sinulla ei ole selkeää (mitattavaa) tavoitetta voit ainoastaan tehdä parhaasi. Voit tehdä sen minkä voit ja katsoa mihin se riittää.

Voit myös muuttaa prioriteettilistaasi koska haluat. Jos sinulla ei ole tavoitetta sinun ei tarvitse ikinä miettiä saavutatko sen. Lisäksi ilman tavoitetta et tarvitse lähellekkään niin montaa tekosyytä olla tekemättä sitä mitä pitäisi.

Ilman tavoitetta voit pitää hauskaa ja elää hetkessä. Käyttää aikaa juuri siihen mikä on tärkeää juuri nyt. Koska pitää elää hetkessä. Väitänkin että ilman tavoitetta eläminen on paljon hauskempaa lyhyellä aikajänteellä.

Silti minusta tuntuu että tavoite on kaikilla niillä jotka saavat asioita valmiiksi, jotka johtavat, jotka kehittyvät, jotka oppivat ja jotka vaikuttavat.

Uskonkin vahvasti sanontaan että tavoite ilman suunnitelmaa (joka näkyy kalenterissa) on ainoastaan unelma.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *