Valta on meillä

”Power to the People, right on” – John Lennon 

Olisi aika houkuttelevaa sanoa että internetin evoluutio olisi Googlen, Facebookin, Twitterin, Yahoo!:n, eBayn, PayPalin, Amazonin, Applen, Samsungin, Netflixin tai Uberin kaltaisten yritysten, brändien tai teknologioiden ansiota.

Todellinen internetin evoluutio on meidän ihmisten tarina. Internetin todellinen kehitys on tapahtunut siinä kun meidät ihmiset on laitettu keskiöön ja meille on annettu valta. Internet on koska me haluamme tuntea voimaantumamme sen avulla. Näin se vain on. Ville on puhunut ihmisten internetistä ja mielestäni hän on ihan oikeassa. Me itse luomme sosiaalisuuden ja olemme mahdollistaneet siitä luodut mediat ja sitä kautta koko internetin. Sinä ja minä omistamme internetin ja internetin evoluutio on meidän yhteinen tarinamme.

OMA Käytöksemme muovaa teknologiaa

Joku saattaa muistaa vielä ajan kun noin 10 vuotta sitten Yahoo!:n haku alkoi muuttumaan jostain syystä Googlen hakuihin. Google oli jostain syystä se hakukone. Tämä muutos ei johtunut Googlen markkinoinnista, vaan siitä että Google antoi meille käyttäjille enemmän valtaa miten halusimme hakea tietoa. eBay puolestaan antoi meille mahdollisuuden myydä ja ostaa tavaraa kenelle tahansa millä hinnalla ja mihin aikaan tahansa. Loppujen lopuksi kaikki suurimmat edistysaskeleet teknologiassa ovat aina lähteneet yhdestä merkityksellisestä asiasta- ne ovat antaneet enemmän kontrollia omasta elämästämme sinulle ja minulle.

Tämä internet on myös kovasti erilainen kaikista muista kommunikaatiokanavista, koska me voimme oppia asiakkaistamme, kavereistamme ja kilpalijoistamme niin paljon enemmän kuin aiemmin. Me voimme tunnistaa heidän käyttäytymistään, mitä teknologioita he käyttävät ja paljon heidän mieltymyksistään. Se on todella paljon se.

Verkon luoma vapaus on lopullisesti muuttanut yritys-asiakas suhteen ja laittanut asiakkaan kuskin penkille. Näin sen pitääkin olla. On puhuttu aina että asiakas on keskiössä, mutta vasta internetin myötä se on aidosti totta.

Nämä verkkoteknologian ja viestinnän harppaukset ovat murtaneet muurit asiakkaan ja yrityksen väliltä. Lisäksi asiakkaat voivat nyt verrata keskenään myös muiden yritysten tarjoomaa ja käydä siitä keskustelua keskenään verkosta. Vertaisarviot nostavat päätään ja vähentävät markkinoinnin ja brändien arvoa. Ainoastaan laatu ja muiden kommentit ovat tärkeitä. Tarina tuotteestasi jaetaan sellaisena kuin se on hyvänä, pahana tai rumana.

Valta on meillä. Me olemme internet. SINÄ JA MINÄ.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *